نان اسکویی چطوری درست میشه ؟

  • روزانه حدود ۲۵ تن نان سنتی در اسکو پخت می شود که از این میزان حدود سه تن به مصرف داخل استان آذربایجان شرقی رسیده و مابقی به سایر استان ها و کشورها عراق و جمهوری آذربایجان صادر می شود.

 

پخت این نان از زمان‌های قدیم در شهرستان اسكو رایج بوده و اغلب از آرد گندم و جو مرغوب منطقه تهیه و تولید می‌شود. با وجود تغییرات روز افزون و صنعتی شدن تولید نان، تهیه نان سنتی اسكو همچنان با شیوه سنتی و بومی صورت می‌گیرد كه به آن انحصار ویژه‌ای بخشیده است. ادامه خواندن نان اسکویی چطوری درست میشه ؟

کلوچه زابلی درست کنیم

  • . بعضی از این کلوچه ها خرمایی و بعضی نیز بدون خرما میباشد که مواد لازم برای تهیه كلوچه محلی خرمایی : آرد -روغن-خمیر مایه -سیاه دانه و رازیانه و خرما می باشد همچنین قدیم این کلوچه در تنور پخت می شد

 

کلوچه خرمایی یکی از شیرینی های مخصوص و محلی مردم سیستان (زابل) میباشد که از سال های قدیم تا به امروز در بین سیستانیها پخت آن رواج داشته و دارد . کلوچه زابلی در ماه اسفند پخت شده و در ایام نوروز مورد استفاده و پذیرایی برای میهمانان قرار می گیرد که البته در سالهای جدید این شیرینی در تمام فصول سال پخت شده و در نانوایی ها و مرکز پخت مخصوص این شیرینی یافت می شود ادامه خواندن کلوچه زابلی درست کنیم

نان سوروک یزدی بپزیم

  • روغن کنجد (همان روغن ارده است) را در تابه می‌ریزیم تا داغ شود و نان را در ماهیتابه می‌اندازیم . وقتی یک طرف آن طلایی شد آن را بر می‌گردانیم.

 

نان سوروک یک نوع نان روغنی است که در استان یزد تهیه می‌شود و بیشتر، آن را پنج شنبه شب‌ها آماده می‌کنند و به یاد رفتگان خود برای دوستان و آشنایان می‌برند . ادامه خواندن نان سوروک یزدی بپزیم

آشنایی با روش تهیه کلوچه دزفولی

  • کلوچه های آماده شده رو توی سینی فر از قبل چرب شده و آرد پاشی شده میچینیم / وقتی سینی پر شد و کلوچه ها آماده شد روشونو پارچه میکشیم که خشک نشن بعد حدود ۱۰ دقیقه میزاریم تا به اصلاح ور بیاد.دوباره پف میکنن

 

شهر دزفول یکی از شهرهای قدیمی و اصیل ایرانیست و فرهنگ غنی و متنوعی دارد. کلوچه های سنتی دزفول یکی از نمادهای فرهنگ محلی این شهر هستن که در جای جای مراسمات و فرهنگ این شهر حضور دارد. به خاطر طعم خوشمزه و سنتی بودن آنها، استقبال خوبی از طرف مردم شهر و میهمانان و گردشگران شده و تولید این کلوچه در سطح شهر گسترش یافته است / مواد لازم برای کلوچه ی دزفولی: آرد سفید ۵۰۰ گرم (الک شده) / ادامه خواندن آشنایی با روش تهیه کلوچه دزفولی

نان برنجی شمالی درست کنیم

  • این نان تا چند روز سالم و تازه می ماند اگر خشک شود با اندکی تر زدن دوباره قابل خوردن میشود اگر نم و رطوبت ان زیاد باشد کپک میزند و فاسد می شود.نان برنجی سوغاتی عمومی ، درون قومی و برون قومی است

 

نان برنجی معروف خاص و عام است و به صورت تولید انبوه در آمده است و در مغازه های خواربار فروشی نیز یافت می شود نان برنجی کوچصفهان ( معروف به نان لاکو ) و لفمجان بسیار معروف است این نان اگر از برنج مرغوب تهیه شود ، بی شک خوشمزه ترین و مرغوب ترین نان بومی گیلان است نانی است ادامه خواندن نان برنجی شمالی درست کنیم

سیر ترشی گیلانی چطوری درست میشه ؟

 

  • سیر ترشی هفت ساله (و گاهی چهار یا پنج ساله ) از سوغاتی های درون فامیلی است . یک شیشه سیر ترشی خوب و مرغوب و مایه دار ، تحفه دلپذیر و گرانی است که مطمئنا از طرف میزبان با رضایت تمام پذیرفته می شود.

سیر ترشی از ترشی های مجلسی گیلان است. برای تهیه آن سیر های درشت و یک دست محلی را انتخاب کرده ، پوست زاید ان را می گیرند و ریشه ی ته آن را تمیز می کنند و در شیشه های در دار به نام محلی ( نقلدان ) می ریزند و می چینند و ظرف را پر از سرکه می کنند و کمی نمک داخل آن می ریزند . گاهی یک مشت کوچک زرشک هم داخل آن اضافه می کنند ادامه خواندن سیر ترشی گیلانی چطوری درست میشه ؟

آشنایی با دستور تهیه قند پنیری مراغه

  • برخی از مردم این شهرستان بر این عقیده اند که این محصول طی جنگ های ایران و روسیه توسط مردمان مهاجر از روسیه به آذربایجان آورده شده و پس از تحولاتی هم اکنون با مشخصاتی مانند نرم بودن، رنگ سفید و حالت بادامی در این شهرستان تولید و در بازار عرضه می شود

 

شیرینی چای یا قند پنیری سوغاتی دلچسب مراغه برای شیرین کام کردن مسافران و گردشگران نقاط مختلف کشور است. این سوغاتی که در بین مردم و بسیاری از مسافران و میهمانان مراغه شناخته شده، در کنار سایر سوغاتی ها از جمله صابون، باسلوق، سجوق و خشکبار به همراه مسافران نوروزی به مناطق مختلف کشور سوغات برده می شود. شیرینی چای که در بین برخی از خانواده های ایرانی بجای قند مورد استفاده قرار می گیرد ادامه خواندن آشنایی با دستور تهیه قند پنیری مراغه

آشنایی با طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز

  • این شیرینی در شهرهای مختلف آذربایجان از جمله تبریزو شهرستان قزوین و شهرستان زنجان، در جمهوری آذربایجان و ترکیه نیز پخته میشود. قرابیه در تبریز به عنوان شیرینی مجلسی و گران قیمت محسوب می شود.

 

قرابیه نوعی شیرینی و کلوچه سنتی است که در شهرستان تبریز پخته می‌شود. این شیرینی از سوغاتی‌های مخصوص تبریز به شمار می‌رود. شیرینی قرابیه را با بادام که عمده محتویات آن است به همراه شکر و سفیده تخم مرغ و پسته درست می‌کنند. ادامه خواندن آشنایی با طرز تهیه شیرینی قرابیه تبریز

نان سنتی لنگرود درست کنیم

  • در کنار این مادران زحمتکش و با صحبت با این عزیزان که با لهجه شیرین خود طعم خاصی به دستپختشان می دهد از خوردن نان محلی با چای داغ لحظه نابی را سپری خواهیدکرد .

 

در هنگام سفر به لنگرود و بازید از مراکز گردشگری این شهرستان حتما سری به لیلا کوه بزنید چون در ابتدای مسیر زنان سختکوش لنگرودی در دو طرف جاده با دستان پر تلاش خود مشغول پخت نان محلی (لاسو) هستند ادامه خواندن نان سنتی لنگرود درست کنیم

دستور پخت آش ترشی الموت قزوین

 

  • در انتها همه این مواد را هم مخلوط کرده و ترشی زرشک و آلو را اضافه کرده و می گذاریم به مدت نیم ساعت با حرارت کم کاملا آماده گردد.

قزوین شهری است دارای آداب و رسوم متنوع و مختلف.یکی از غذاهای معروف و لذیذ استان قزوین به خصوص منطقه الموت آش ترشی می باشد ادامه خواندن دستور پخت آش ترشی الموت قزوین