طرز تهیه شفته اراکی

 

  • برای تهیه این غذا ابتدا رب گوجه‌فرنگی را به همراه یک قاشق روغن تفت می‌دهیم و به آن آب اضافه می‌کنیم تا به جوش آید. در این فاصله پیاز رنده‌شده، گوشت، آرد نخودچی، جعفری، نمک و فلفل را مخلوط کرده و خوب ورز می‌دهیم.

شفته یکی از غذاهای محلی اراک است. این غذا به خاطر رنگ زیبای آن طرفداران فراوانی دارد.

مواد اولیه:

گوشت چرخ‌کرده ۵۰۰ گرم
آرد نخودچی به اندازه‌ای که گوشت چسبندگی پیدا کند
پیاز رنده‌شده متوسط یک عدد
جعفری ریزشده سه قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
رب گوجه‌فرنگی دو قاشق غذاخوری ادامه خواندن طرز تهیه شفته اراکی

دستور پخت بلالیت بوشهری

 

  • آب را روی اجاق گذاشته تا بجوشد پس از آن ماکارونیها را در آن ریخته تا یک جوش بزند بعد آبکش می‌کنیم و آن را درقابلمه برمیگردانیم کمی گلاب و شکرو هل و یک قاشق غذاخوری کره یا روغن به آن می‌افزاییم.

بلالیت غذای محلی بندرعباس و بوشهر است.

مواد لازم:

ماکارونی یا ورمیشل ۳۰۰ گرم
شکر به میزان دلخواه
گلاب یک استکان
روغن یا کره ۱ ق غ
آب یک لیتر
هل ۱/۴ ق چ
درصورت تمایل می‌توانید از زعفران هم استفاده کنید ادامه خواندن دستور پخت بلالیت بوشهری

طرز تهیه برنج دیشو بندری

  • آب برنجی را که قبلاً خیسانده‌ایم گرفته و آن را در آب و شیره جوش آمده می‌ریزیم تا آب بخار شود و دم بکشد (پلو شیرین) این پلو را با ماهی تلال برشته شده یا سرخ شده استفاده می‌کنند.

 

برنج دیشو Dishow (شیره خرما) یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است.

طرز تهیه :

مقداری شیره خرما را در آب حل می‌کنیم تا رقیق شود و آن را در قابلمه روی گاز می‌گذاریم تا کاملاً جوش آید، آب برنجی را که قبلاً خیسانده‌ایم گرفته و آن را در آب و شیره جوش آمده می‌ریزیم تا آب بخار شود و دم بکشد (پلو شیرین) این پلو را با ماهی تلال برشته شده یا سرخ شده استفاده می‌کنند.

دستور پخت عنکاس خوشمزه بندری

  • مقداری سیب‌زمینی خلال شده را سرخ می‌کنیم و آنگاه پیاز خرد شده را کمی تفت می‌دهیم و عنکاس‌ها را به آن اضافه می‌کنیم بعد سیب‌زمینی را که سرخ کرده بودیم با یک عدد فلفل سبز و رب گوجه به آن اضافه می‌کنیم

 

عنکاس Ankas (ماهی مرکب) یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است.

عنکاس یا ماهی مرکب را که از قبل آماده کرده و گوشت آن را به صورت مربع‌های کوچک قطعه قطعه کرده‌ایم با مقداری آب و خرما در دیگ زودپز می‌گذاریم تا کاملاً پخته و نرم شود. ادامه خواندن دستور پخت عنکاس خوشمزه بندری

طرز تهیه زیبون خوشمزه بندری

 

  • بعد از گذاشتن نان در کف قابلمه، مواد سرخ شده را روی آن می‌گذاریم و بعد برنجی را که از قبل آماده کرده‌ایم (پلو ساده) روی مواد سرخ شده می‌ریزیم و چند دقیقه‌ای روی شعله کم می‌گذاریم تا دم بکشد.

زیبون یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است.

طرزتهیه :

اول سیب‌زمین‌های خلال شده درشت را در روغن سرخ کرده و کمی زردچوبه و نمک به آن اضافه می‌کنیم. ماهی را که از قبل نمک زده بودیم شسته و به آن زردچوبه. ادویه و فلفل می‌زنیم و با ادویه در روغن سرخ می‌کنیم مقداری پیاز خرده شده را با یک عدد گوجه‌فرنگی کوچک رنده شده در روغن تفت می‌دهیم، آنگاه مقداری روغن در قابلمه ریخته و به اندازه ته قابلمه نانی را برش زده (نان محلی توموشی) و در ته قابلمه گذاشته می‌شود تا هنگامی که مواد سرخ شده را در قابلمه می‌ریزیم مواد به ته قابلمه نچسبد.

بعد از گذاشتن نان در کف قابلمه، مواد سرخ شده را روی آن می‌گذاریم و بعد برنجی را که از قبل آماده کرده‌ایم (پلو ساده) روی مواد سرخ شده می‌ریزیم و چند دقیقه‌ای روی شعله کم می‌گذاریم تا دم بکشد.

کلمبای خوشمزه هرمزگانی

 

  • کلمبا را با روغن حیوانی که در قشم تهیه می‌شود صرف می‌کنند. این روغن را به زبان محلی روغن جونون می‌گویند (یعنی روغن خوب)

کلمبا یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است.

طرز تهیه :

گندم دلانده (پرک شده) را که از قبل خیسانده شده در قابلمه آب جوش ریخته و بعد ماهی را در آب نمک و زردچوبه جوشانده و استخوان‌های آن را جدا می‌کنیم و با سبزی (گشنیز و شوید خرد شده) مخلوط می‌کنیم ادامه خواندن کلمبای خوشمزه هرمزگانی

طرز تهیه مهیاوه بندری

  • در بندرعباس مخلوط ماهی مومغ (حشینه) و آب نمک و گل سرخ و پوست نارنج را برای اینکه خوشبو و شود در حلب می‌ریزند و ان را سوراخ یا سوراغ می‌نامند پس از آماده شدن آن آب سوراغ را برداشته و روی نان می‌مالند و به اصطلاح خودشان. نان سوراغ روغنی می‌خورند.

 

مهیاوه که مهیابه، ماهیاوه، مهیوه، مهوه، موه، هم به آن می‌گویند، غذای مخصوص مردم جنوب ایران است گویا کلمه مهوه و مهیاوه، در اصل از دوکلمه ماهی و آوه، مرکب بوده و آوه به معنی آب است. رنگ و طعم مهیاوه: مهیاوه یک نوع غذای آبکی تیره رنگ و شور و تند است که آن را از یک نوع ماهی ریز به نام موتو، متو یا حشینه (مومغ، ساردین) درست می‌کنند ادامه خواندن طرز تهیه مهیاوه بندری

طرز تهیه موفلک هرمزگانی

 

  • پیازهای خرد شده را کمی تفت می‌دهیم و بعد به آن زردچوبه اضافه می‌کنیم. پوست و استخوان ماهی ا که از قبل در آب نمک و زردچوبه جوشانده‌ایم جدا کرده و با پیاز سرخ می‌کنیم

موفلک یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان است.

طرز تهیه :

گندم دلانده (گندم یا جو پرک شده) را در دیگ برشته می‌کنیم تا رنگ آن قهوه‌ای شود. بعد گندم‌های برشته را مانند برنج در آب می‌خیسانیم.

پیازهای خرد شده را کمی تفت می‌دهیم و بعد به آن زردچوبه اضافه می‌کنیم. پوست و استخوان ماهی ا که از قبل در آب نمک و زردچوبه جوشانده‌ایم جدا کرده و با پیاز سرخ می‌کنیم و آبی که ماهی را در آن جوشانده‌ایم به ماهی و پیاز سرخ شده اضافه می‌کنیم هنگامی که آب جوش آمد گندم‌های خیس شده را به آن اضافه می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا کاملاً آب آن بخار شود و دم بکشد.

هنگامی که در حال دم کشیدن است می‌توانید مقداری تخم گشنیز را روی گندم‌ها بپاشید.

چطوری هزاری خوشمزه بندرعباسی درست کنیم ؟

 

  • ماهی فیله (تکه ریز) شده باشد، پیاز خلال شده باشد، پودر فلفل قرمز باشد. برنج را پس از شستن و پختن صاف می‌کنیم فیلمه ماهی را پاک کرده و در نمک و زرد چوبه به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه می خوابانیم و در صافی، تمیز می شوئیم.

هزاری غذای محلی بندرعباس است.

دستور شماره یک

مواد لازم:

برنج: ۳۵۰ گرم
ماهی: ۷۰۰ گرم
پیاز طلایی: ۲ عدد
فلفل دلمه‌ای قرمز: ۱ قاشق مرباخوری
گرد لیمو: ۱ قاشق مرباخوری
زردچوبه: به میزان لازم
فلفل سیاه و قرمز: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم ادامه خواندن چطوری هزاری خوشمزه بندرعباسی درست کنیم ؟

طرز تهیه آبگوشت ( خورش ) قورمه سبزی همدانی

  • سبزی قورمه باشد، گوشت آبگوشتی چرب باشد، لوبیا چیتی با لوبیا قرمز باشد، پیاز سرخ شده باشد گوشت با استخوان و چرب را کمی سرخ می‌کنیم سبزی، لوبیا چیتی و پیاز سرخ شده را با نمک و زرد چوبه و فلفل می‌گذاریم نیم پز شود،

 

مواد لازم:

سبزی قورمه ۲۵۰ گرم
گوشت گوسفند ۵۰۰ گرم
لوبیا قرمز ۱ عدد
لیمو عمانی ۴ عدد
پیاز داغ عسلی ۳ قاشق سوپخوری
تخم مرغ ۲ عدد
سیب زمینی ۲ عدد
ماست ساده پر چرب قدری
زردچوبه قدری
فلفل قدری ادامه خواندن طرز تهیه آبگوشت ( خورش ) قورمه سبزی همدانی