تالاب سوستان در لاهیجان

  • راههای دسترسی :راههای متفاوت با چشم اندازهای متنوعی برای رسیدن به این تالاب وجود دارد,ولی کوتاهترین مسیر را میتوان از میدان دانشگاه آزاد به سمت روستای سوستان و این تالاب طی نمود

 

این تالاب در زمستان و پاییز پرآب بوده و آب آن نیز شیرین است.
درون و پیرامون تالاب با نیزار , گیاهان مردابی ودرختان سربه فلک کشیده احاطه شده است. ادامه خواندن تالاب سوستان در لاهیجان

تالاب سیاه رود در لاهیجان

 

  • آب رودخانه در اثر بالابودن سطح ایستابی دریاچه سد تاریک بالا آمده و تبدیل به دریاچه با خصوصیات تالاب شده است. عرض تالاب در حداکثر حالت خود ۳۰ تا ۴۰ متر می باشد

بعد از سد تاریک و قبل از رستم آباد به سمت غرب یک فرعی باز می شود که در انتهای آن روستای سیاه رود قرار دارد . در کنار جاده انحرافی رودخانه پرآب ساکن وجود دارد که رود سیاهرود نامیده می شود . به سپیدرود در پشت سد تاریک می ریزد. ادامه خواندن تالاب سیاه رود در لاهیجان

با گوشت مرغابی فسنجان درست کنیم

  • مغز گردوها را پس از شکستن کاملا می‌سائیم (به کمک چرخ گوشت یا دستگاه ۳-۲-۱) پیاز رنده شده را در ظرف مورد نظر با کمی روغن تفت دهید و گردوها را نیز اضافه کنید و یک تفت دهید در صورت استفاده از مرغابی یا غاز یا …

 

آغوز مسما از غذاهای سنتی مازندران بوده که دارای پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا به دلیل داشتن گوشت اردک و مواد معدنی و ویتامین‌ها به دلیل داشتن گردو و رب انار است. ادامه خواندن با گوشت مرغابی فسنجان درست کنیم

مالابیج خوشمزه شمالی

 

  • مغزگردو را با سبزی میسائیم یا چرخ می‌کنیم، مغزگردو و سبزی را با رب انار و گلپر و نمک و فلفل مخلوط می‌کنیم. آنگاه روی سطح ماهی کمی کارد می‌کشیم. باله‌های ماهی را با قیچی می‌گیریم، داخل گوش‌های ماهی را خالی می‌کنیم

مالابیج یکی از غذاهای محلی استان‌های گیلان و مازندران است. این غذا به نام مالاتا هم شناخته می‌شود.
غذای گیلانی مواد لازم:

ماهی سفید بزرگ _ ۱ عدد
سبزی‌های معطر: نعناع، خنش (خلواش)، شوشاق یک دسته
رب انار _ ۲ قاشق غذاخوری
مغزگردو _ ۲۰۰ گرم
نمک و فلفل و گلپر _ به اندازه کافی ادامه خواندن مالابیج خوشمزه شمالی

طرز تهیه آش جو (ترخینه جو) سنتی

 

  • عدس، ماش، نخود، لوبیا، جو، بلغور جو، نمک، فلفل، زردچوبه و در صورت دلخواه آب قلم را در یک قابلمه ریخته، تا حدود ۵ الی ۶ ساعت بپزد و جوش بخورد و لعاب بیندازد. یک کاسه ماست خوری جو پرک اضافه کرده تا آش دو ساعت دیگر بپزد.

آش جو (ترخینه جو) از آش‌های مرسوم استان مرکزی است که با کمی تغییر در بیشتر شهرستان‌های استان تهیه می‌شود. مواد اصلی آن جو به صورت پوست کنده یا نیم کوب یا بلغور آن است و حبوبات که شامل نخود، لوبیا و عدس است. در بعضی مناطق سبزی هم دارد که شامل تره، جعفری، اسفناج، گشنیز و شوید است و به دلخواه، چغندر نیز اضافه می‌کنند. ادامه خواندن طرز تهیه آش جو (ترخینه جو) سنتی

طرز تهیه آش جو دوغ اراکی

 

  • حبوبات و جو را خبس کرده و سپس حبوبات را با زردچوبه و پیاز و پمقدار یازداغ و سیر له شده پخته و بعد بلغور را اضافه کرده و خوب می‌پزند. در آخر سبزی را اضافه کرده و اجازه می‌دهند آش جا بیافتد.

آش جودوغ از جمله غذاهای سنتی ایرانی است که در استان مرکزی تهیه می‌شود. مواد اولیه آش شامل جو پوست کنده، نخود، لوبیا، سبزی آش، کشک، نعناداغ، ادویه، گل زرد است. در شب چهارشنبه‌سوری، آش مخصوص این شب پخته می‌شود. در مناطقی از خمین، پختن آش به‌نام ”جودوغ“ در ظهر عید مرسوم است. ادامه خواندن طرز تهیه آش جو دوغ اراکی

خورش کشک فسنجان درست کنیم

  • در صورتی که خورش هنوز به روغن نیفتاده است و مرغ پخته است، بهتر است که مرغ را خارج نموده و اجازه دهید تا خورش غلیظ و جا افتاده شود و سپس مرغ پخته را به خورش اضافه نمایید.

 

خورش فسنجان و کشک یکی از غذاهای محلی تفرش است. خورش فسوجن کشک (فسنجان) تفرشی همان خورش فسنجان است که به گونه‌های مختلف در تفرش درست می‌شود. در واقع به جای رب انار از ماست یا کشک استفاده می‌شود. گاهی به جای گوشت مرغ یا گوسفند از گوشت اردک، غاز یا کبک نیز استفاده می‌کنند. ادامه خواندن خورش کشک فسنجان درست کنیم

آشنایی با شهرستان صومعه سرا

  • مردم صومعه سرا به زبان گيلكي و لهجه بيه پس صحبت مي كنند و كشاورزي از عمده فعاليت هاي رايج آنهاست از محصولات مهم كشاورزي اين منطقه برنج ،توتون ومحصولات جاليري قا بل ذكر است كه توليد برنج ان در رتبه دوم استاني بعد استان شهرستان رشت قرار دارد

 

اين شهرستان كه سال ۱۳۳۸ به شهرستان تبديل شده است بامساحتي معادل ۹/۵۷۲ كيلو متر مربع در ۲۳ كيلو متري شهر رشت واقع شده است وباشهرستان رشت ، فومن ، رضوانشهر، ماسال ، انزلي همسايه است.اين شهرستان‌كه در زميني مسطح و جلگه اي واقع شده است داراي آب و هواي مطبوعي است. ادامه خواندن آشنایی با شهرستان صومعه سرا

زیارتگاه امامزاده قاسم در صومعه سرا

  • کار بازسازی این بقعه در سال ۱۳۸۲ آغاز گشته است و هم اکنون نیز ادامه دارد . و یکی از بهترین بناهای مذهبی استان گیلان در این مکان در دست ساخت است. طرح جدید این مسجد طرحی خاص است که به همت حاج آقا حسینی که جای قدردانی فراوان را دارد برای این بقعه انتخاب شده است.

 

مهمترین بخش و قلب همیشه ماندنی روستا بقعه آقا سید قاسم (ع) روستای چولاب است.طبق شجره نامه ای که در خود بقعه موجود می باشد این امامزاده از پسران امام موسی کاظم (ع) معرفی شده است. ادامه خواندن زیارتگاه امامزاده قاسم در صومعه سرا

مناره بازار گسکر در صومعه سرا

  • مناره گسکر شکلی شبیه مخروط داشته و مقطع این مناره دایره‌ای شکل بوده که با حرکت به سمت بالا از قطر آن کاسته می‌شود. ارتفاع مناره ۲۹ متر، محیط آن در سطح زمین ۴۰/۱۸ متر، قطر آن در قسمت پائین ۷ متر و در قسمت فوقانی به ۳۵/۲ سانتیمتر می‌رسد.

 

مناره بازار گسکر از جمله آثار دوره قاجاریه است و در روستای مناره بازار در نزدیکی شهر صومعه‌سرا در استان گیلان قرار دارد.

بخش گسکرات در قسمت غرب استان گیلان و در ۳۰ کیلومتری غرب شهرستان رشت قرار گرفته است. ادامه خواندن مناره بازار گسکر در صومعه سرا