سمبوسه سنتی خانگی

  • نکته‌ها: می‌توانید بجای گوشت از سویا یا مخلوط مساوی گوشت و سویا استفاده کنید، بهتر است سمبوسه را تند تهیه و سرو کنید تا طعم اصلی سمبوسه جنوب را از دست ندهید.

 

سمبوسه یکی از غذاهای محلی استان خوزستان است.

مواد لازم :

کره ۲ قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
آب ولرم نصف لیوان
آرد ۲ لیوان
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
سیب زمینی ۱ عدد
پیاز ۲ عدد
سیر ۳ حبه
فلفل دلمه‌ای ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
گشنیز ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه:

سیرها و پیازها را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شوند سپس گوشت چرخ کرده و فلفل دلمه‌ای خرد شده را اضافه کنید و با حرارت متوسط تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد نمک، فلفل، گشنیز خرد شده و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و مجدد چند دقیقه تفت دهید سپس از روی حرارت بردارید؛ سیب زمینی‌های نگینی خرد شده را جداگانه در روغن سرخ کنید و به مخلوط گوشت اضافه نمائید.

داخل کاسه‌ای نمک، اب ولرم، کره و آرد را بریزید و با دست مخلوط کنید تا به شکل خمیری نرم در بیاید سپس خمیر را داخل نایلون بگذارید و به مدت ۳۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید.

خمیر را پس از استراحت روی سطحی که ارد پاشیده‌اید با وردنه نازک پهن کنید و برش‌های مربعی یک اندازه‌ای از خمیر در آورید (می‌توانید بجای تهیه این خمیر از خمیرهای فیلو اماده استفاده کنید)

داخل هر مربع مقداری از مایه گوشت قرار دهید و لبه‌های خمیر را با آب نمدار کنید و بهم بچسبانید سپس با فشار چنگال لبه‌های خمیر را خوب محکم کنید، تمام سمبوسه‌ها را به همین صورت آماده و در روغن فراوان سرخ کنید و بهمراه سس دلخواه سرو نمائید.

می‌توانید بجای خمیر از نان لواش برای سمبوسه استفاده کنید که در اینصورت سمبوسه تردتر و برشته تری خواهید داشت؛ نان‌های لواش را بصورت طولی برش بزنید و همانند تصویر قسمت بالایی را تا بزنید، مقداری مایه گوشت داخل قسمت بالایی بریزید و به همین صورت تا پایین نان را تا بزنید و در روغن سرخ کنید (در زمان قرار دادن سمبوسه در روغن با قاشق کمی سمبوسه را در روغن ثابت نگهدارید تا با شوک روغن داغ سمبوسه وا نرود).

نکته‌ها: می‌توانید بجای گوشت از سویا یا مخلوط مساوی گوشت و سویا استفاده کنید، بهتر است سمبوسه را تند تهیه و سرو کنید تا طعم اصلی سمبوسه جنوب را از دست ندهید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *